Een nieuwe mentaliteit

Wow! Oh nee! Het is mijn beurt om een stukje te vertellen over een onvergetelijke reis. Dit is erg moeilijk, want op zo’n reis is het moeilijk om de adrenaline, het gevoel en al je ervaringen te beschrijven. Zoiets moet je gewoon meemaken!

Ik heb hier een nieuwe familie ontmoet, een nieuwe mentaliteit en zoveel meer. Ik heb daar rust gevonden en ik denk heel veel anderen van onze groep ook. Er is daar zoveel te leren zoals hoe de mensen je gewoon ontvangen met het grootste hart zonder zich af te vragen wie je bent. Zoals bijvoorbeeld bij onze gastgezinnen, ze accepteren je gewoon zoals je bent.

Ik heb onze groep ook leren kennen op een andere manier. Want ook al dachten we elkaar te kennen, was dat niet zo. Ik heb andere gezichten gezien. We hadden diepere gesprekken. We deelden zelfs een kleine kamer met ons 20! En ja ja, dat was daar een echte varkensstal, moet ik toegeven, maar we stonden altijd klaar voor elkaar! Hierbij dacht ik ook aan onze nicawekker. Die Nica’s die zo vroeg opstonden en ons dan natuurlijk ook wakker maakten, wat een paar van ons eerst niet zo apprecieerden.

Maar ik hoop dat we er altijd voor elkaar zullen zijn net zoals in Costa Rica. Ik hoop dat dit jullie ook al wat meer heeft meegenomen in de sfeer dat deze reis ons heeft gebracht.

Door Shana Parys

Geef een reactie