Geluk zit in de kleine dingen

Ik moet eerlijk zijn, het was niet makkelijk om een moment te kiezen waarover ik ging schrijven. Er zijn namelijk zoveel mooie momenten geweest deze reis zoals, de bijzondere gastvrijheid in de gastgezinnen, de adembenemende fauna en flora, de verbazingwekkende lekkere rijst met bonen,  de openheid van de lokale bevolking en de nica’s en tot slot de onvergetelijke mooie vriendschappen die we hebben gemaakt. Want ja, die zijn onvergetelijk! 

Het zijn dan ook de kleine dingen die mij zullen bijblijven. Zoals het enthousiasme bij de nica’s, ‘s ochtends vroeg om 6 uur, de zangwedstrijden in de bus, de troostende knuffels wanneer het even moeilijk ging en de spontane feestjes die zowat elke avond plaatsvonden. En hoewel ik totaal geen fuifbeest ben, heb ik ontzettend hard genoten van die avonden! 

Nu zou het geen inleefreis zijn zonder wat bij te leren. Wat ik heb geleerd tijdens deze reis is dat je moet genieten en alles uit het moment moet halen of zoals Arthur zei “Niet de plaats is belangrijk, wel de mensen die hier samen met ons zijn.” 

En wat had ik het geluk om dit alles te mogen delen met fantastische mensen! 

Door Nele Grymonprez

Geef een reactie